חומרים
2 כוסות עדשים כתומות
1 כוס עדשים שחורות
5 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 ביצים
1 גזר גדול מגורר גס
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס קמח מלא או קמח חומוס
- בפסח אפשר להחליף בקמח מצה
1 כפית מלח
קמצוץ צילי
הכנה
- לבשל בסיר נפרד את העדשים הכתומות מכוסות במים במידת הצורך להוסיף מים
- לבשל בסיר נפרד את העדשים השחורות מכוסות במים. במידת הצורך להוסיף מים.
- העדשים הכתומות מתבשלות עד שהן הופכות למרקם דייסתי, ומאבדות את צורתן. להוריד מהאש לשים בתוך מסננת להוצאת מי הבישול
- לבשל את העדשים השחורות עד שהן רכות (לטעום) להוריד מהאש, לשים בתוך מסננת להוצאת מי הבישול
- לשים בקערה את 2 סוגי העדשים, ולהוסיף את שאר החומרים. לערבב היטב
- לחמם במחבת שמן קולה בכמות נדיבה, לבדוק מדי פעם עם כף מעץ את מידת חום השמן, אם יש בועות קטנות סביב הכף מעץ, השמן מוכן לטיגון.
- ליצור מתערובת העדשים קציצות ולטגן משני הצדדים עד להשחמה