הכנת תערובת הקניידלאך
חומרים
- 4 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
- כוס קמח מצה
- כף אבקת מרק צמחוני
- כוס מים רותחים,3 כפות שמן קנולה
- אם התערובת דלילה מדי להוסיף קמח מצה
הכנה
- להקציף בקערה את החלבונים עד לקבלת קצף לבן תפוח
- להוסיף חלמונים
- להוסיף קמח מצה + אבקת מרק + שמן
- להוסיף מים רותחים
- לערבב הכל, ולשים במקרר
- אפשר להחליף את אבקת המרק בכפית מלח
חומרים למרק
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
6 גזר גדול חתוך לקוביות
2 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 שיני שום חתוך לטבעות דקות
3 כפות גדושות אבקת מרק עוף צמחוני
חצי חבילה שמיר טרי קצוץ
הכנה
- בסיר גדול לטגן את הבצל והשום
- למלא את הסיר במים רותחים
- להוסיף את תפוחי האדמה והגזר
- להוסיף את השמיר
- להוסיף את אבקת המרק
- לבשל עד שתפוחי האדמה והגזר רכים
- להוציא מהמקרר את תערובת הקניידלאך
- ליצור מהתערובת כדורי קניידלאך קטנים ולשים בתוך המרק
- לבשל יחד כ-20 דקות