חומרים
- 250 גרם בצק עלים
- 1 קוטג'
- 1 גבינה 9%
- 200 גרם פטה מגוררת
- 150 גרם קשקבל מגוררת
- 6 בצל ירוק קצוץ
- 4 כפות קמח
- 1/3 מיכל שמנת מתוקה
- 4 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
- מלח ופלפל שחור
הכנה
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לרדד את הבצק, ולפרוס אותו בתבנית עגולה 26, על הבסיס ועל הדפנות
- בקערה גדולה לערבב את הגבינות, הבצל, הקמח, השמנת והחלמונים
לתבל במעט מלח ופלפל ולערבב - בקערה נפרדת להקציף את החלמונים, ולהוסיף לתערובת הגבינות
- שמים את המלית על הבצק שבתבנית ואופים שעה
- אפשר להוסיף על הפשטידה לפני האפייה, 100 גרם קשקבל ו-4 כפות פטרוזיליה קצוצה.