שיתוף

עוד מהמאגר

פשטידת בצק עלים וגבינות

חומרים

  • 250 גרם בצק עלים
  • 1 קוטג'
  • 1 גבינה 9%
  • 200 גרם פטה מגוררת
  • 150 גרם קשקבל מגוררת
  • 6 בצל ירוק קצוץ
  • 4 כפות קמח
  • 1/3 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
  • מלח ופלפל שחור

הכנה

  • לחמם תנור ל-200 מעלות
  • לרדד את הבצק, ולפרוס אותו בתבנית עגולה 26, על הבסיס ועל הדפנות
  • בקערה גדולה לערבב את הגבינות, הבצל, הקמח, השמנת והחלמונים
    לתבל במעט מלח ופלפל ולערבב
  • בקערה נפרדת להקציף את החלמונים, ולהוסיף לתערובת הגבינות
  • שמים את המלית על הבצק שבתבנית ואופים שעה
  • אפשר להוסיף על הפשטידה לפני האפייה, 100 גרם קשקבל ו-4 כפות פטרוזיליה קצוצה.