חומרים
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס חיטה
6 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצל סגול קצוץ דק
5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ יין לבן
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס גבינת פטה כבשים
- שוטפים את העדשים במסננת תחת מים זורמים ומעבירים לסיר. מבשלים חצי שעה עד ריכוך ומסננים.
- שוטפים את החיטה במסננת. מעבירים לסיר, מוסיפים הרבה מים ומבשלים 45 דקות עד לריכוך ומסננים.
- מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה, השמיר, הבצל, השמן והחומץ.
מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומפוררים פנימה את הגבינה, ומערבבים בעדינות.