חומרים:
- דפי לזניה של ברילה
- 2 קופסאות קוטג' 9% - 250 גרם כל אחד
- 2 קופסאות גבינה 9% - 250 גרם כל אחד
- פתיתי מוצרלה
- פרמז'ן מגורד או גרנו פדנה מגורד
רוטב
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
- חופן עץ בזיליקום טרי – קצוץ
- חופן עץ אורגנו טרי – קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בקבוק MUTTI (פקק צהוב)
- מים
- 1 גזר גדול מגורד דק
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
הכנה:
בישול הרוטב:
- לטגן בסיר את קוביות הבצל והשום, במעט שמן
- להוסיף את עלי הבזיליקום והאורגנו, לערבב, להוסיף את בקבוק ה-MUTTI, ועוד חצי בקבוק מים
- להוסיף את הגזר המגורד
- להוסיף את קוביות העגבניות
- להמליח ולפלפל, ולבשל עד שהעגבניות והגזר מתרככים.
הרכבת הלזניה:
- תבנית פיירקס גודל בינוני
- לחמם תנור 180 מעלות אפשר טורבו
- למרוח את תחתית התבנית ברוטב עגבניות
- להניח שכבה של דפי לזניה
- למרוח כמות נוספת של רוטב העגבניות
- להניח 1 קופסאות קוטג' + 1 גבינה ולפזר מעט פתיתי מוצרלה, 1 פרמז'ן מגורד (או גרנו פדנה)
- להניח שכבה נוספת של עלי הלזניה
- למרוח כמות נוספת של רוטב העגבניות
- להניח 1 קופסאות קוטג' + 1 גבינה ולפזר מעט פתיתי מוצרלה, ופרמז'ן
- להניח שכבה נוספת של עלי לזניה, למרוח את יתרת רוטב העגבניות
- לפזר פתיתי מוצרלה ופרמז'ן
- לאפות בתנור עד שעלי הלזניה מתרככים