שיתוף

עוד מהמאגר

ספנקופיטה – מאפה עץ פילו עם גבינות ותרד

חומרים:

  • 400 גרם תרד טרי (2 חבילות של שטראוס)
  • 400 גרם גבינה פטה בלקני
  • 3 ביצים
  • גבעולים ירוקים של בצל ירוק
  • 2 כפות גדושות שמיר קצוץ
  • 8 יחידות בצק פילו מופשרים
  • 1/4 כוס חלב
  • שמן זית לשימון עלי הפילו
  • תבנית פיירקס גדולה

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות (לא טורבו)
  2. להכניס את עלי התרד לסיר מלא במים רותחים ולחלוט כמה דקות עד שהעלים הופכים מקומטים ובצבע ירוק עז.
  3. להעביר את העלים למסננת להוצאת המים, ולקרר. לאחר שהעלים התקררו לסחוט את עודפי המים ולקצוץ בקלילות.
  4. לערבב בקערה את גבינת הפטה, מפוררת, בצל ירוק, 2 ביצים, שמיר.
    אפשר להוסיף גבינות נוספות כמו פתיתי מוצרלה, גרנו פדנה מגורדת, פרמזן מגורד
  5. לשמן את תבנית האפייה בשמן זית, ולהניח 4 דפי פילו אחד על השני כשכל עלה משומן בשמן זית. להניח את העלים אחד אחד.
  6. לשפוך על הפילו את תערובת הגבינות והתרד, ולשטח בצורה אחידה
  7. להניח 4 דפי פילו נוספים כל דף בנפרד, ומשומן בשמן זית.
  8. את עודפי הפילו בשולי התבנית להכניס מתחת למאפה
  9. לחתוך את המאפה לריבועים, ולשפוך מעל ביצה + 1/4 כוס חלב.
  10. לאפות בתנור עד להזהבה, בסוף האפייה, לאפות עם ספירלה תחתונה, מספר דקות לצורך פריכות המאפה גם מלמטה.