חומרים:
- 12 פלפלים אדומים גדולים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טבעי
- 2 כפיות מלח מתוקות
- 1 כפית מתוקה סוכר
- 8-10 שיני שיניים חתוכים לעיגולים
- 1/2 חבילה שמיר קצוץ
הכנה:
- לחמם תנור טורבו 180 מעלות
- לשטוף את הפלפלים, ולחתוך כל אחד ל-3
- לשים נייר אפיה בתבנית גדולה
- להניח שכבה אחת של פלפלים ולשים בתנור עד שמשחים בחלקו
- להוציא לקערת זכוכית ולכסות בניילון נצמד
- לחזור על הנ"ל עד להכנת כל הפלפלים
- לתת לפלפלים לנוח כשעה.
- לקלף את הפלפלים ולהניח בקופסא
- להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב ולהכניס למקרר. מוכן לאכילה למחרת ההכנה.