שיתוף

עוד מהמאגר

קציצות עדשים מטוגנות

חומרים

2 כוסות עדשים כתומות

1 כוס עדשים שחורות

5 שיני שום כתושות

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 ביצים

1 גזר גדול מגורר גס

  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח מלא או קמח חומוס
  • בפסח אפשר להחליף בקמח מצה

1 כפית מלח

קמצוץ צילי

הכנה

  • לבשל בסיר נפרד את העדשים הכתומות מכוסות במים במידת הצורך להוסיף מים
  • לבשל בסיר נפרד את העדשים השחורות מכוסות במים. במידת הצורך להוסיף מים.
  • העדשים הכתומות מתבשלות עד שהן הופכות למרקם דייסתי, ומאבדות את צורתן. להוריד מהאש לשים בתוך מסננת להוצאת מי הבישול
  • לבשל את העדשים השחורות עד שהן רכות (לטעום) להוריד מהאש, לשים בתוך מסננת להוצאת מי הבישול
  • לשים בקערה את 2 סוגי העדשים, ולהוסיף את שאר החומרים. לערבב היטב
  • לחמם במחבת שמן קולה בכמות נדיבה, לבדוק מדי פעם עם כף מעץ את מידת חום השמן, אם יש בועות קטנות סביב הכף מעץ, השמן מוכן לטיגון.
  • ליצור מתערובת העדשים קציצות ולטגן משני הצדדים עד להשחמה