מצרכים
8 קישואים
6 חצילונים מקולפים
2-3 עגבניות בשלות, פרוסות לרוחב.
1 ק"ג עגבניות
מלח
1/2 כפית בהרט
1 כוס רסק עגבניות
1 ליטר מים
למילוי
1 כוס אורז עגול
2 עגבניות טחונות
1 עלי פטרוזיליה – חופן
1 חופן עלים – חופשי
4 בצלים ירוקים קצוצים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
הכנה
- מערבבים את כל חומרי המילוי
- ממלאים ומבשלים – מקלפים את החצילונים (רצוי להשאיר את העטרה הירוקה של ראשים). מרוקנים אותם עד שנוצל חלל למילוי. כנ"ל את הקישואים.
- משאירים לאורז מקום להתנפח
- מרפדים סיר גדול ורחב בפרוסות עגבניות, ומסדרים מעליהם את הירקות הממולאים. טוחנים את העגבניות במעבד מזון. מעבירים למסננת ומסננים באמצעות כף עץ את נוזל העגבניות וחלק מבשרן הטחון אל תוך הסיר.
- מוסיפים את המלח והבהרט, יוצקים מים עד גובה הירקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים. מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים שעה.