חומרים:
- 400 גרם תרד טרי (2 חבילות של שטראוס)
- 400 גרם גבינה פטה בלקני
- 3 ביצים
- גבעולים ירוקים של בצל ירוק
- 2 כפות גדושות שמיר קצוץ
- 8 יחידות בצק פילו מופשרים
- 1/4 כוס חלב
- שמן זית לשימון עלי הפילו
- תבנית פיירקס גדולה
הכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות (לא טורבו)
- להכניס את עלי התרד לסיר מלא במים רותחים ולחלוט כמה דקות עד שהעלים הופכים מקומטים ובצבע ירוק עז.
- להעביר את העלים למסננת להוצאת המים, ולקרר. לאחר שהעלים התקררו לסחוט את עודפי המים ולקצוץ בקלילות.
- לערבב בקערה את גבינת הפטה, מפוררת, בצל ירוק, 2 ביצים, שמיר.
אפשר להוסיף גבינות נוספות כמו פתיתי מוצרלה, גרנו פדנה מגורדת, פרמזן מגורד - לשמן את תבנית האפייה בשמן זית, ולהניח 4 דפי פילו אחד על השני כשכל עלה משומן בשמן זית. להניח את העלים אחד אחד.
- לשפוך על הפילו את תערובת הגבינות והתרד, ולשטח בצורה אחידה
- להניח 4 דפי פילו נוספים כל דף בנפרד, ומשומן בשמן זית.
- את עודפי הפילו בשולי התבנית להכניס מתחת למאפה
- לחתוך את המאפה לריבועים, ולשפוך מעל ביצה + 1/4 כוס חלב.
- לאפות בתנור עד להזהבה, בסוף האפייה, לאפות עם ספירלה תחתונה, מספר דקות לצורך פריכות המאפה גם מלמטה.