שיתוף

עוד מהמאגר

סלט עדשים שחורות

חומרים

  • 1/2 ק"ג עדשים שחורות
  • 2 בצל ירוק קצוץ גס
  • חופן עלי נענע שטופים וקצוצים
  • חופן עלי בזיליקום שטופים וקצוצים
  • בטטה גדולה קלופה, שטופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוץ קטן
  • מלח גס
  • 3/4 כוס חמוציות (לא מופחתת סוכר) בעונה, עדי להחליף בגרגרים מרימון שלם
  • לימון

הכנה

  • לבשל את העדשים בסיר מלא במים עד לריכוך העדשים, במידה וחסר מים להוסיף
  • בגמר הבישול לשפוך למסננת להוצאת נוזלי הבישול
  • להעביר לקערה גדולה
  • להוסיף את שאר החומרים חוץ מהבטטה והשום
  • להוסיף מיץ לימון שלם

הכנת הבטטה

  • לשמן מחבת, ולטגן את הבטטה, את שיני השום, וקצת מלח גס עד לריכוך הבטטה
  • להוסיף את תערובת הבטטה לסלט ולערבב