חומרים
- 1/2 ק"ג עדשים שחורות
- 2 בצל ירוק קצוץ גס
- חופן עלי נענע שטופים וקצוצים
- חופן עלי בזיליקום שטופים וקצוצים
- בטטה גדולה קלופה, שטופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוץ קטן
- מלח גס
- 3/4 כוס חמוציות (לא מופחתת סוכר) בעונה, עדי להחליף בגרגרים מרימון שלם
- לימון
הכנה
- לבשל את העדשים בסיר מלא במים עד לריכוך העדשים, במידה וחסר מים להוסיף
- בגמר הבישול לשפוך למסננת להוצאת נוזלי הבישול
- להעביר לקערה גדולה
- להוסיף את שאר החומרים חוץ מהבטטה והשום
- להוסיף מיץ לימון שלם
הכנת הבטטה
- לשמן מחבת, ולטגן את הבטטה, את שיני השום, וקצת מלח גס עד לריכוך הבטטה
- להוסיף את תערובת הבטטה לסלט ולערבב