שיתוף

עוד מהמאגר

סלט עדשים וחיטה ופטה

חומרים

1 כוס עדשים ירוקות

1 כוס חיטה

6 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 בצל סגול קצוץ דק

5 כפות שמן זית

2 כפות חומץ יין לבן

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס גבינת פטה כבשים

  • שוטפים את העדשים במסננת תחת מים זורמים ומעבירים לסיר. מבשלים חצי שעה עד ריכוך ומסננים.
  • שוטפים את החיטה במסננת. מעבירים לסיר, מוסיפים הרבה מים ומבשלים 45 דקות עד לריכוך ומסננים.
  • מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה, השמיר, הבצל, השמן והחומץ.

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומפוררים פנימה את הגבינה, ומערבבים בעדינות.