שיתוף

עוד מהמאגר

מרק קניידלעך של סבתא

הכנת תערובת הקניידלאך

חומרים

  • 4 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
  • כוס קמח מצה
  • כף אבקת מרק צמחוני
  • כוס מים רותחים,3 כפות שמן קנולה
  • אם התערובת דלילה מדי להוסיף קמח מצה

הכנה

  • להקציף בקערה את החלבונים עד לקבלת קצף לבן תפוח
  • להוסיף חלמונים
  • להוסיף קמח מצה + אבקת מרק + שמן
  • להוסיף מים רותחים
  • לערבב הכל, ולשים במקרר
  • אפשר להחליף את אבקת המרק בכפית מלח

חומרים למרק

4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

6 גזר גדול חתוך לקוביות

2 בצל גדול קצוץ לקוביות

2 שיני שום חתוך לטבעות דקות

3 כפות גדושות אבקת מרק עוף צמחוני

חצי חבילה שמיר טרי קצוץ

הכנה

  • בסיר גדול לטגן את הבצל והשום
  • למלא את הסיר במים רותחים
  • להוסיף את תפוחי האדמה והגזר
  • להוסיף את השמיר
  • להוסיף את אבקת המרק
  • לבשל עד שתפוחי האדמה והגזר רכים
  • להוציא מהמקרר את תערובת הקניידלאך
  • ליצור מהתערובת כדורי קניידלאך קטנים ולשים בתוך המרק
  • לבשל יחד כ-20 דקות