שיתוף

עוד מהמאגר

לזניה גבינות

חומרים:

  • דפי לזניה של ברילה
  • 2 קופסאות קוטג' 9% - 250 גרם כל אחד
  • 2 קופסאות גבינה 9% - 250 גרם כל אחד
  • פתיתי מוצרלה
  • פרמז'ן מגורד או גרנו פדנה מגורד

רוטב

  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • חופן עץ בזיליקום טרי – קצוץ
  • חופן עץ אורגנו טרי – קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בקבוק MUTTI (פקק צהוב)
  • מים
  • 1 גזר גדול מגורד דק
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

הכנה:

בישול הרוטב:

  • לטגן בסיר את קוביות הבצל והשום, במעט שמן
  • להוסיף את עלי הבזיליקום והאורגנו, לערבב, להוסיף את בקבוק ה-MUTTI, ועוד חצי בקבוק מים
  • להוסיף את הגזר המגורד
  • להוסיף את קוביות העגבניות
  • להמליח ולפלפל, ולבשל עד שהעגבניות והגזר מתרככים.

הרכבת הלזניה:

  • תבנית פיירקס גודל בינוני
  • לחמם תנור 180 מעלות אפשר טורבו
  • למרוח את תחתית התבנית ברוטב עגבניות
  • להניח שכבה של דפי לזניה
  • למרוח כמות נוספת של רוטב העגבניות
  • להניח 1 קופסאות קוטג' + 1 גבינה ולפזר מעט פתיתי מוצרלה, 1 פרמז'ן מגורד (או גרנו פדנה)
  • להניח שכבה נוספת של עלי הלזניה
  • למרוח כמות נוספת של רוטב העגבניות
  • להניח 1 קופסאות קוטג' + 1 גבינה ולפזר מעט פתיתי מוצרלה, ופרמז'ן
  • להניח שכבה נוספת של עלי לזניה, למרוח את יתרת רוטב העגבניות
  • לפזר פתיתי מוצרלה ופרמז'ן
  • לאפות בתנור עד שעלי הלזניה מתרככים